Witajcie,
Po długiej przerwie, wracamy do działania.
Dziś publikujemy prosty przepis na zieloną fasolę z oliwą i pomidorami, czyli Fassolakia Lathera.
Składniki:
0,5 kg zielonej fasoli
1 cebula
1/4 kubka oliwy
8 posiekanych pomidorów (świeżych lub z puszki)
1 duży posiekany ziemniak
1 pietruszka
sól/ pieprz
Przygotowanie.
Smażymy posiekaną cebulę przez kilka minut. Dodajemy pomidory, sól, pieprz, pietruszkę i doprowadzamy do wrzenia.
Dodajemy zieloną fasolę, ziemniak. Gotujemy pod przykryciem około godziny, do czasu aż wszystko zmięknie.
Prawda, że proste ?
Mniam, uwielbiam fasolkę :-)
OdpowiedzUsuńMoje ulubione danie :D
UsuńWszystko co kocham... w jednym daniu :)
OdpowiedzUsuńDokładnie :) Mam takie same odczucia :D
UsuńPrawdziwa znakomitość ;D
OdpowiedzUsuńWygląda niesamowicie pysznie ;)
OdpowiedzUsuńI na pewno też jest pyszne :D
OdpowiedzUsuńMuszę przetestować ten przepis :)
OdpowiedzUsuńMniam, smakowitość :D
OdpowiedzUsuńBrzmi smakowicie, pytanie tylko, czy jest to sycące?
OdpowiedzUsuńSłyszałem, że jest to bardzo dobre. Na pewno wypróbuję.
OdpowiedzUsuńLekko i zdrowo :) Właśnie takie dania uwielbiam najbardziej!
OdpowiedzUsuńWygląda naprawdę smacznie! Do tego jest zapewne mega zdrowe.
OdpowiedzUsuńWygląda to na naprawdę zdrowe i pyszne danie. Oby więcej takich przepisów!
OdpowiedzUsuńNie dość, że zdrowa to jeszcze smaczna propozycja. Dzięki za ten wpis!
OdpowiedzUsuń